© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.11.2017 20:53:35

HUDE OBTOŽBE! Zdaj že nekdanji srbski selektor Slavoljub Muslin naj bi jemal denar od igralcev

Profimedia

Slavoljub Muslin je reprezentanco Srbije odpeljal na svetovno prvenstvo, vendar v Rusiji moštva ne bo vodil. Pred dnevi je namreč zapustil selektorsko mesto.

In kot da to ne bi bilo dovolj ali pa ravno zaradi tega (če sta dogodka celo povezana), se je okoli 64-letnega stratega dvignilo še precej več prahu. Dimitri Seluk, nekdanji podpredsednik Metalurga iz Donecka, katerega je Srb vodil v sezoni 2004/05, namreč trdi, da je Muslin v tem ukrajinskem klubu od igralcev jemal denar.

Glavni razlog za odhod Muslina iz Metalurga je ravno to - igralci so mu domnevno morali plačevati, če so želeli igrati. "Pri njem ni bilo mogoče igrati, če igralec ni bil v njegovi kombinaciji. Kot trener je imel odlične pogoje, ampak želel je več od tega. Celo Yaya Toure je bil več na klopi, kot pa na igrišču. Zakaj? Zato, ker je bilo zanj pomembno, da igra Leo Lerinc, ki ga je takrat pripeljal na preizkušnjo, in še nekateri drugo- in celo tretjerazredni nogometaši," je dejal Seluk.

Potem je Ukrajinec razlagal še naprej, kako je Muslin enkrat predlagal, da pripeljejo igralca za 800.000 evrov iz Bolgarije. "Mislim, da je šlo za Jankova, ampak nisem povsem prepričan. Zanimivo je, da je bil ta igralec v tistem trenutku prost, želel je priti brez odškodnine. Je pa Muslin zahteval denar za sebe."

Ni se zgodilo prvič, da so Muslina obtožili, da je jemal denar od nogometašev. V začetku leta 2016 je podobno zgodbo v javnosti razkril nekdanji igralec Krasnodarja Oleg Samsonov: "Bil sem šokiran, ko so me v Krasnodarju dali na seznam za odhod. Želel sem govoriti z Muslinom, ta pa mi je rekel, da na mene več ne računa. Na mojem položaju naj bi pripeljal igralca iz Lokomotive. Drugi igralci so mi dejali, da je tudi od njih jemal odstotke ali premije v dogovoru z agenti in igralci."

Oglasil se je tudi Mateja Kežman, agent Sergeja Milinkovića Savića: "Selektorjevo ponudbo za sodelovanje preko tretjih oseb, sem kategorično zavrnil, saj se v takšne stvari ne mislim zapletati. Očitno gospod Muslin pozna drugačne povezave med nogometaši in njihovimi agenti, saj se je v svoji trenerski karieri že večkrat srečal z obtožbami s strani svojih igralcev v klubih, ki jih je vodil. Obtoževali so ga zaradi njegove 'udeležbe' pri delitvi denarja."

Kežman je kar močno dvignil prah v Srbiji, kjer se zdaj sprašujejo, ali je vodstvo Nogometne zveze Srbije prav zaradi teh obtožb sporazumno prekinilo sodelovanje z Slavoljubom Muslinom.

Spomnimo, pred časom je Dragan Džajić v medijih napadel Muslina: "V 42 letih, kolikor sem v Crveni zvezdi, nikoli ni bilo večjega 'smrada' od človeka in trenerja, kot je bil ravno 'drek' Slavoljub Muslin. On je takšen prevarant, zabušant in sovražnik športa, takšnega v teh koncih še ni bilo."

Muslin je bil trener Crvene zvezde v dveh obdobjih - med letoma 1999 in 2001 ter v sezoni 2003/04.