© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.11.2017 15:48:21

LOV NA BRAZILCA Barcelona bo spet lovila Coutinha, a tokrat v tej dirki ne bo sama

Profimedia

Brazilec Philippe Coutinho očitno postaja eden bolj vročih igralcev na nogometnem trgu. Že poleti ga je v svojih vrstah želela Barcelona, vendar do dogovora med Katalonci in Liverpoolom ni prišlo.

Angleži so vztrajno zavračali ponudbe Barcelone, pa tudi trener Liverpoola Jürgen Klopp je večkrat izpostavil, da Coutinho nikakor ni naprodaj za vsako ceno.

Poletni prestopni rok se je s koncem avgusta iztekel, Brazilec pa je ostal v moštvu Liverpoola, h kateremu se je preselil leta 2013. Pričakovati gre, da Katalonci še niso vrgli puške v koruzo, prestop bodo skušali izpeljati pozimi.

Vendar, tudi če bodo tokrat Angleži bolj popustljivi in bolj pripravljeni na sklenitev posla, ne bo šlo tako zlahka. Če gre verjeti španskim medijem, se bo v boj za Brazilca, ki je v dresu Liverpoola doslej zaigral na 143 tekmah in dosegel 36 zadetkov, podal tudi Real.

Madridčani niso najbolje začeli letošnje sezone, zato nameravajo okrepiti svojo zasedbo. In Coutinho je eden tistih igralcev, ki so za španske in evropske prvake najbolj zanimivi.

Spletna stran Transfermarkt sicer igralca ocenjuje na 65 milijonov evrov, Barcelona pa je poleti ponujala precej več. V mesto Beatlov je poslala vsaj štiri ponudbe, v zadnji je bil zapisan znesek 125 milijonov, vendar Angležev še vedno ni prepričal.

Po poročanju Marce je na seznamu mogočih okrepitev Reala tudi zvezni igralec Tottenhama Dele Alli, ki je minuli konec tedna z dvema zadetkoma potopil Los Blancose.