© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.11.2017 09:02:59

TO PA JE NOVOST! Sproti bodo obveščali, kateri nogometaš je gej

Istospolno usmerjenim nogometašem ni lahko. Velika večina med njimi živi dvojno življenje, v javnosti se ne želi oziroma ne upa izpostaviti. Da so v resnici geji, skrivajo in trpijo. Bo zdaj drugače?

Priljubljena strateška računalniška igrica Football manager uvaja novost, ki naj bi privedla do sprememb tudi v resničnem nogometu. Geji v nogometu, razkrite se!

V tej igri igralec postane trener, kupuje in prodaja igralce in vodi klub. Odslej ga bo igra sproti obveščala, kateri od igralcev je istospolno usmerjen. Ob (za zdaj še izmišljenemu) igralcu se bo na ekranu pojavila oznaka, da je gej.

"V resničnem nogometu so tudi igralci, ki so istospolno usmerjeni, pa tega ne upajo povedati v javnosti. Ravno zaradi njih uvajamo to novost. Želimo jih vzpodbuditi, da je to nekaj pozitivnega in predvsem nič posebnega," je dejal direktor igrice Miles Jacobson.

In dodal: "To novost smo uvedli, ker bo to vse pogostejši slučaj tudi v resničnem nogometu."

Ali bo vključevanje istospolno usmerjenih nogometašev v računalniško igrico pomagalo, da bodo resnični nogometaši stopili pred javnost in se razkrili, je vprašanje. Navsezadnje so nogometaši, ki so doslej javno oznanili, da so geji, zelo redki - še posebej na Otoku. Nekdanji direktor Leedsa David Haigh, tudi gej, je nedavno dejal, da ga je vsaj 20 istospolno usmerjenih nogometašev kontaktiralo in prosilo za pomoč, za nasvet.