© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.10.2017 18:55:05

Marco Reus BRUTALNO ISKRENO in s solzami v očeh: Dal bi ves svoj denar!

Zvezdnik dortmundske Borussie je v enem izmed zadnjih intervjujev odprl dušo in se s svojimi besedami dotaknil vseh.

Osemindvajsetletnik je imel v zadnjih letih obilo težav s poškodbami in tudi zdaj prav zaradi tega ne igra. Trenutno je na rehabilitaciji, potem ko si je v finalu nemškega pokala maja strgal križne vezi. Na igrišča pa naj bi se vrnil nekje na začetku naslednjega koledarskega leta.

Trenutno torej preživlja težko obdobje, zaradi katerih je večkrat tudi jokal. "Dva ali tri dni po dogodku sem začel jokati, ker sem v mislih še enkrat podoživel vse skupaj," je povedal Reus in se v nadaljevanju razgovoril, še posebej o tem, kaj je najhujše pri rehabilitaciji. "Biti sam in trdo delati, da se vrneš na igrišče. To je najzahtevnejši del. Že po treh tednih sem imel vsega dovolj. To je brutalen psihični test, ker moraš vedno delati sam," je o obdobju, ki si ga noben športnik ne želi doživeti, razlagal Reus.

V svoji naslednji misli pa se je dotaknil vsega blišča in bede, ki spremljata profesionalni šport. "Vrhunski nogometaši zaslužimo veliko denarja, ampak s svojim zdravjem včasih plačamo zajetno ceno. Dal bi ves svoj denar, da bi bil spet zdrav, da bi lahko opravljal svoje delo. Da bi počel, kar imam rad; da bi igral nogomet."

Reus je član Borussie od leta 2012, ko je prišel iz Mönchengladbacha, ta je zanj prejel 17 milijonov evrov odškodnine. S črno-rumenimi ga pogodba veže do poletja 2019, priznal pa je, da ga zanima tudi igranje za kateri drug klub. "Zanima me igranje za štiri ali pet klubov iz tujine. Tik pred iztekom pogodbe bom dopolnil 30 let in to bi bila moja zadnja donosna pogodba, zadnja priložnost, da poizkusim kaj drugega," je razkril Reus. "Moram biti pošten in povedati, da ne vem, kje bom končal. Trenutno sem srečen v Dortmundu in ne razmišljam, kaj se bo zgodilo leta 2019. Ko bo prišel čas za to, se bomo usedel in mirno sprejel odločitev."