© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.10.2017 12:40:03

Izjemno priznanje za OBLAKA! Ne Modrić, ne Rakitić, ne Džeko, ampak NAŠ JAN!

Slovenski nogometni reprezentant je dobil priznanje, kakršnega si lahko državljan katere od republik nekdanje skupne Jugoslavije lahko samo želi.

Po raziskavi portala CIES Football Observatory, ki se ukvarja z vrednostjo nogometašev v najmočnejših evropskih ligah, je Jan Oblak največ vreden nogometaš s področja rajnke Jugoslavije.

Njegovo vrednost so ocenili na 67,1 milijona evrov, kar je za dobra dva milijona več, kot je vreden njegov najbližji zasledovalec, reprezentant Bosne in Hercegovine in član Rome Edin Džeko (64,8 milijona). Tretje mesto je zasedel hrvaški zvezdnik Barcelone Ivan Rakitić (61 milijonov), medtem ko so njegovega rojaka in enega najboljših nogometašev madridskega Reala Luko Modrića ocenili na zgolj 25 milijonov evrov.

Visoko na lestvici so tudi vezist Juventusa Miralem Pjanić (blizu 45 milijonov evrov), še en galaktik Mateo Kovačić (50 milijonov) ter Interjev Ivan Perišić (35 milijonov), srbsko čast na tem seznamu pa rešujeta Nemanja Matić iz Manchester Uniteda (37,6 milijona) in Laziev Sergej Milinković-Savić (32 milijonov). Najvrednejši Črnogorec je Monacov Stevan Jovetić, čigar vrednost znaša 9,6 milijona evrov.