© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.09.2017 19:01:56

NORIŠNICA V KÖLNU! Vse podrobnosti današnjega dogajanja v mestu, ki so ga zasedli navijači (video)

Ena tistih tekem v današnjem sporedu drugega kroga skupinskega dela lige Europa, ki vsaj v tem delu Evrope buri največ duhov, je obračun nemškega Kölna in beograjske Crvene zvezde. Zaradi navijačev, kakopak.

Najzvestejši pristaši srbskega kluba so napovedali masovno gostovanje pri eni najbolj divjih navijaških skupin v Nemčiji. Takšen sloves so navijači Kölna še dodatni potrdili ob nedavnem gostovanju v Londonu pri Arsenalu, ko se jih je zbralo kar 20.000. Mnogo jih je pripotovalo brez vstopnice, in jasno, ni šlo brez obračunavanja z angleškimi policisti.

V zadnjih dneh so nemški huligani napovedali zasedo in napad na Delije, ko bodo ti hodili proti stadionu RheinEnergie v zahodnem delu tega milijonskega mesta. Na drugi strani so njihovi tekmeci obljubljali zasedbo mesta in napovedali, da bodo rade volje sprejeli obračun z domačimi navijači.

delije koln 1


Policija se je skrbno pripravila na ta dan, že od vsega jutra mesto preletavajo helikopterji, na ključnih mestih so oklepniki, policista je mogoče videti na vsaki ulici. Za gostujočo armado navijačev je bil predviden trg Rudolfplatz, tam naj bi se zbrali in od tem pred tekmo krenili proti stadionu.

Čeprav je policistom kar dobro uspevalo vzdrževati red in mir, je vendarle prišlo do nekaj kršitev reda in miru. Najprej so policisti v nekem stanovanju blizu stadiona aretirali osem navijačev Crvene zvezde, med njimi tudi zloglasnega Ivana Bogdanova, ki se je proslavil med neredi v Genovi leta 2010. Nekaj ur pozneje je vse tudi izpustila, Bogdanova pa so potem celo opazili na mestu prvega resnega incidenta, vendar v pretepu ni sodeloval. Nemški mediji so zapisali, da je celo miril strasti. Navijaški pretep se je končal z aretacijo 30 navijačev na obeh straneh. Pozneje se je zaiskrilo še enkrat, tokrat v manjšem obsegu in brez posebnosti. Ob hitrem prihodu policije se je obmetavanje s stoli hitro končalo, od številnih pobeglih Nemcev pa so policisti ujeli le enega, ki se med begom ni uspel obdržati na nogah.

Med približno 5000 srbskimi navijači, med katerimi so številni zdomci, torej tudi državljani Nemčije, jih več kot polovica nima vstopnice za tekmo. Mnogi upajo na scenarij, kakršen se je zgodil na gostovanju v Pragi, ko so češki policisti kar vse navijače Crvene zvezde brez pregledovanja vstopnic poslali na tribuno. No, to je vendarle Nemčija, zato je to skoraj gotovo račun brez krčmarja.