© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.09.2017 18:16:50

Bayern odpustil ANCELOTTIJA, preplah v LIVERPOOLU!

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp
Reuters

Po drugem porazu v sezoni se je moral od mesta trenerja Bayerna posloviti Carlo Ancelotti.

Italijan je očitno izgubil zaupanje igralcev, kar ga je stalo službe. Bavarski velikan zdaj mrzlično išče njegovega naslednika, začasno pa bo ekipo vodil dozdajšnji pomočnik Wily Sagnol.

nagelsmann
Glavna kandidata za Ancelottijevega naslednika naj bi bila nekdanji strateg Borussie in Mainza Thomas Tuchel, ter trener Hoffenheima Julian Nagelsmann. Prvi bi lahko prišel brez nekih posebnih težav, saj je prost in čaka na delodajalca. Vendar je že zdaj jasno, da 44-letnika ne zanima delo na kratek rok, da bi mogoče ekipo vodil samo do konca sezone. Tako je bilo že v obeh prejšnjih klubih, kjer je ostal pet (Mainz) in dve (Borussia) leti.

tuchel re
Thomas Tuchel
Reuters
O mladem Nagelsmannu je bilo že veliko govora, čeprav gre za nadarjenega trenerja, pa je jasno, da nima veliko izkušenj. Vendar je vseeno na več načinov povezan z Münchnom, tam je preživel kar nekaj let, saj je doma iz bližine tega bavarskega mesta. V Münchnu celo gradi hišo, kamor naj bi se v kratkem preselila njegova žena in sin. "Zelo sem zadovoljen s trenutnim življenjem, Bayern pa bi me naredil še srečnejšega," je pred kratkim izjavil 30-letnik.

Na seznamu se je znašlo še nekaj imen. Med njimi je najbolj v oči padel Jürgen Klopp, vendar je težko verjeti, da bi zapustil Liverpool. Toda stanje na Anfieldu tudi ni rožnato, zato ne bi bilo nikakršno presenečenje, če bi se Bavarci vsaj oglasili pri njem. Navijači Liverpoola pa so že kar nekoliko panični in so na družabnih omrežjih že 'zagrozili', da ga ne dajo in da se Bayern lahko obriše pod nosom.

Nekaj možnosti, da bi morebiti zasedla prazno delovno mesto, sta tudi trener Leipziga, Avstrijec Ralph Hasenhüttl, in nekdanji hvraški selektor Niko Kovač, ki sedi na klopi Eintrachta iz Frankfurta, med letoma 2001 in 2003 pa je nosil Bayernov dres.