© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.09.2017 15:19:00

Se še spomnite vratarja Shawa? Zdaj ga je zaradi pite kaznovala tudi angleška nogometna zveza

Wayne Shaw, ki je po aferi "pita" končal svojo igralsko kariero, je spet v središču pozornosti.

Zgodba o petoligaškem malčku Suttonu se je začela z njegovo veliko zmago nad Leedsom v šestnajstini finala, na kateri so ljubitelji nogometa imeli priložnost spoznati rezervnega vratarja Wayna Shawa. Ta sicer ni branil, je pa s svojo pojavo v hipu opozoril nase.

Sutton se je v nadaljevanju tekmovanja pomeril z Arsenalom, ki je sicer zmaga z 2:0, največ pozornosti pa je bil na februarski tekmi pokala FA pričakovano deležen 120-kilogramski rezervni vratar. Piko na i je postavil med tekmo, ko si je v 83. minuti tekme na klopi za rezerve privoščil pito. Praktično ga ni bilo medija v svetu športa, ki o tem dogodku ne bi govoril, kasneje pa se je izkazalo, da je v resnici sodeloval pri stavah.

Na stavni listi stavniške hiše Sun Bets se je znašel dogodek, bo Shaw med obračunom pojedel kos pite, ki so ga ovrednotili s kvoto 9. Zaradi tega se je Shaw, ki je priznal, da je vedel za to, znašel pod drobnogledom. Klubu ni preostalo drugega, kot da ga suspendira, vratar pa je končal kariero.

Zdaj je z več mesecev trajajočo preiskavo zaključila tudi angleška nogometna zveza. Neodisvno disciplinsko sodišče ga je spoznalo za krivega sodelovanja pri stavah, zaradi česar ga je FA kaznovala z dvomesečnim suspenzom, hkrati pa bo moral plačati še 407 evrov kazni.