© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.09.2017 13:16:58

Rooney razkril šokantne skrivnosti iz slačilnice: Kaj vse je na SP v 2010 počel selektor Fabio Capello

vszi

Naslednje poletje bo znova na vrsti svetovno prvenstvo v nogometu. Na njem ne bosta nastopila ne Wayne Rooney kot igralec ne Fabio Capello kot selektor.

Sta pa oba omenjena sodelovala v angleški reprezentanci, ki je leta 2010 nastopila v Južni Afriki. V skupinskem delu se je merila tudi s Slovenijo in jo premagala (1:0), precej manj pa je bil Wayne Rooney navdušen nad dejstvom, kaj so Capello in njegov italijanski strokovni štab počeli med prvenstvom.

"Ni znal angleško, zato se nismo razumeli. Ni bilo prav. Pripeljal je svoje trenerje, s katerimi ni bilo nič bolje. Enostavno nismo imeli pravega občutka." Toda to ni bil najslabši spomin na njegovo vodenje reprezentance, ki ga je ima Rooney.

"Spominjam se, kako so v Južni Afriki gledali vse tekme Italije in vseskozi navijači in se veselili, ko so zadeli, čeprav so vedeli, da so lahko naši morebitni tekmeci. Človek je bil vendar selektor Anglije." je nadaljeval Rooney. 

"Njegov mandat ni bil pravi, ni se izšlo in izgubili smo nekaj let."

Le kako bi denimo reagirali slovenski reprezentantje, če bi po koncu Katančevega mandata dobili tujega trenerja, ki bi ves čas navijal za svojo reprezentanco in motil vzdušje v kadru?