© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
07.09.2017 10:55:39

Barcelona ne bo šla dvakrat na led: Odhod Neymarja pustil posledice, vodstvo sprejelo ABSURDNO politiko

Reuters

Barcelona se je ob odhodu Neymarja nekaj naučila in očitno spremenila klubsko politiko.

Barcelona do zdaj ni imela težav z odhodi svojih nogometašev. Zdelo se je, da ga ni nogometaša, ki si ne bi želel igrati za katalonskega velikana oziroma ki bi si želel odhoda iz tega kluba. A v zadnjem obdobju se je tudi to spremenilo, odhod enega največjih nogometnih zvezdnikov Neymarja pa je vodstvu kluba dal pošteno misliti.

Morda niso verjeli, da se bo našel klub, ki bo bil za Brazilca pripravljen odšteti 222 milijonov evrov, kolikor je znašala njegova odškodnina, a ko je s takšnim zneskom na vrata potrkal PSG, Barceloni ni preostalo drugega, kot da ga je izpustila iz rok. 

Da bi zdaj preprečili še kakšen odhod na podoben način, so se v klubu odločili, da bodo svojim nogometašem močno navili odškodninske klavzule. Naslednji v vrsti je mladi nogometaš Carles Alena, ki bo v letošnji sezoni del prve ekipe. 19-letni vezist je lani že zbral nekaj nastopov za prvo ekipo, kot kaže pa imajo zdaj z njim tudi dolgoročne načrte. Z Barcelono je podpisal triletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za dve leti, da bi odvrnili morebitne kupce, pa so zanj postavili ceno 75 milijonov evrov, kar je za dokaj neznanega in neuveljavljenega nogometaša relativno veliko.

Nekaj podobnega so storili tudi z Ousmanejem Dembelejem, le da so Francozu odškodnino navili na astronomskih 400 milijonov evrov. Pa naj ga kdo kupi, če ga lahko ...