© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.08.2017 11:27:44

Presenečenje iz Chelseaja: Conteju so šteti dnevi, znan je njegov naslednik!

Reuters

Aktualni angleški prvak je katastrofalno začel sezono.

Najprej je moral v superpokalu priznati premoč Arsenalu, v prvem krogu pa ga je na njegovem Stamford Bridgeu premagal še Burnley, ki je že po prvem polčasu vodil s 3:0.

V drugem krogu so sicer modri slavili v mestnem derbiju s Tottenhamom, toda trenerju Antoniu Conteju se je kljub temu močno zatresel stolček. Lastnik Chelseaja Roman Abramovič in njegova najtesnejša sodelavka, direktorica Marina Granovskaja sta se začela ozirati po Italijanovem nasledniku.

Kot kaže pa sta ga tudi že našla! Nemški mediji poročajo, da naj bi Italijana v londonskem klubu zamenjal nekdanji strateg Mainza in dortmundske Borussie Thomas Tuchel. Slednji je maja po dveh letih in zmagi v nemškem pokalu zapustil črno-rumene in čaka na novo službo.

tuchel re
Thomas Tuchel
Reuters
Izbira se zdi zelo logična, saj sta med prostimi trenerji samo dva z izkušnjami iz lige prvakov. Poleg omenjenega Nemca je tak še bivši trener Barcelone Luis Enrique. Toda pri Špancu naj bi bila ovira slabo znanje angleškega jezika, medtem ko Tuchel s tem nima težav. Poleg tega naj bi bil Tuchel boljši pri delu z mladimi igralci, ob tem pa bo znal iz starejših iztisniti tisto najboljše. Prav s tem je imel težave Conte, ki je v sezono krenil brez Diega Coste. Španskega reprezentanta je kar prek esemes sporočila obvestil, da nanj ne računa več.

conte costa
Reuters
Costa je bil najboljši strelec ekipe in eden od ljubljencev direktorice Granovskaje, ki je imela veliko pri tem, da je pred tremi leti sploh prišel v Chelsea. Atleticu je takrat zanj plačala 38 milijonov evrov, v teh časih se to ne sliši veliko, toda leta 2014 je bil to zelo visok znesek. Direktorica in Conte naj ne bi imela ravno dobrega odnosa, med njima naj bi bila kar precejšnja napetost. Zato si je omislila novega šefa stroke in Tuchel je prvi na njenem seznamu želja.