© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.08.2017 19:03:03

Arsene Wenger je KONKRETNO ZBODEL Manchester United: Ne, tega si ni zaslužil!

Reuters

Trener Arsenala Arsene Wenger je pred začetkom nove sezone v premier ligi že poskrbel za nekaj hude krvi pri Manchester Unitedu.

Francoz je verjetno kar malo načrtno pred začetkom sezone nekoliko razjezil rdeče vrage. To mu je uspelo z izjavo, v kateri je dejal, da si Manchester United ne zasluži igranja v ligi prvakov.

Pri tem je ciljal na to, da so topničarji zadnjo sezono končali na petem mestu premier lige, United pa na šestem, kar pomeni, da si niso izborili mesta v ligi  prvakov. Toda varovanci Joseja Mourinha bodo vseeno igrali v najmočnejšem klubskem tekmovanju. To so si namreč prislužili z zmago v ligi Europa.

"Vedno sem bil proti temu," je Wenger izrazil nestrinjanje s takšnim načinom uvrstitve v ligo prvakov. Nato se je obregnil v to, katera moštva so v prejšnjih letih zmagovala v ligi Europa. "Vedno je bilo to moštvo, ki je izpadlo iz lige prvakov. V sezono ne moreš startati z mislijo, da si boš nastop v ligi prvakov zagotovil z zmago v ligi Europa. To mi nikoli ni bilo všeč. Mislim, da to v določenem trenutku lahko vpliva na razplet v prvenstvu," je bentil Wenger in dodal: "Če je ekipa aprila v položaju, da lahko osvoji ligo Europa, potem je povsem mogoče, da si v prvenstvu privošči nekaj tekem odigrati bolj ležerno. Bolj se osredotoči na igranje v ligi Europa in posledično to vpliva na regularnost domačega tekmovanja."