© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.08.2017 17:07:26

So pri Barceloni lahko ZASKRBLJENI? Bo prišla ponudba tudi za Messija?

Številka, ki smo jo v nogometnem svetu v zadnjih dneh slišali največkrat, je 222 milijonov.

Takšno odškodnino je za Neymarja Barceloni precej senzacionalno plačal PSG, mnogim pa se je ob njej zavrtelo v glavi.

Je človek sploh lahko vreden toliko denarja? Če se obnašamo povsem tržno, očitno je, ker je nekdo pripravljen toliko odšteti zanj, je torej toliko vreden.

Ob omenjeni pariški ponudbi pri Barceloni Neymarju niso mogli preprečiti odhoda, saj je bila to vsota, ki jo je imel v primeru predčasne prekinitve sodelovanja, zapisano v pogodbi.

Višino odškodnine pa imajo v glavnem zapisani samo španski klubi, saj to od njih zahteva zakon, v drugih državah so te stvari veliko bolj redke.

Kakšne pa so odškodninske klavzule pri nekaterih drugih zvezdnikih svetovnega žogobrca? Daleč najvišjo odškodnino ima določeno Cristiano Ronaldo, in sicer neverjetno milijardo evrov. Nekoliko presenetljiv je podatek, da povsem enaka odškodnina velja tudi za njegovega soigralca Karima Benzemaja.

cristiano ronaldo
Reuters
Tudi mesta tri, štiri in pet zasedajo galaktiki. In sicer imajo enako odškodnino Gareth Bale, Luka Modrić in James Rodriguez (slednjega so Madridčani posodili Bayernu) - pol milijarde evrov.

Gotovo se sprašujete, kakšna je odškodnina Lionela Messija. Glede na to, da je PSG za Neymarja odštel 222 milijonov evrov, bi v Barceloni lahko kar malo trepetali, saj je Argentinec na voljo za 300 milijonov. Njegov soigralec Luis Suarez je ocenjen na 200 milijonov evrov.

jan oblak pm atletico
Profimedia
Dvesto milijonov je tudi odškodnina napadalca madridskega Atletica Antoina Griezmanna, medtem ko je za predčasno prekinitev pogodbe slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka treba odšteti 100 milijonov evrov.