© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.07.2017 21:41:31

Uf! Uefa vzela pod drobnogled Milanovo zapravljanje! Rdeče-črni so dobili omejen čas in jasne pogoje!

Skoraj 200 zapravljenih milijonov kluba, ki več let ni zapravil, ne osvojil, ne resneje zaslužil ničesar, je zbudilo pozornost vodilnih mož evropskega nogometa.

Ti so že stopili v stik z vodilnimi pri Milanu; tako z glavnima operativcema, kot s kitajskimi lastniki. Vsi skupaj morajo pripraviti papirje, ki bodo zadovoljili tako Uefina pravila na področju lastništva kot tako imenovani finančni fair play; torej razmerje med porabljenim in zasluženim denarjem. 

Milan mora lastniško strukturo prikazati bolj transparentno, kot je trenutno znana javnosti, v kateri nihče ne zna natančno povedati, kdo in kako ima v lasti oživljenega velikana. Kdorkoli že, doslej je zapravil 200 milijonov, zaostaja le za Manchester Cityjem in namerava do konca poletja zapraviti še dodatnih 100. 

To pa je druga postavka Uefine preiskave in za Čeferinove sodelavce bo sprejemljiva le v primeru, da bo Milan ob transparentni lastniški strukturi sposoben prikazati tudi štiriletni plan dohodkov, ki bo v skladu s tako mogočnim zapravljanjem. Vse skupaj morajo rdeče-črni prinesti na že dogovorjen sestanek. 

In kakšen je rok? Oziroma ... kdaj bo ta sestanek? Uefa se je odločila za sredino oktobra, ko bo dokončno jasno, ali ta projekt pije vodo ali pa gre zgolj za umeten balon, ki se bo hitro razpočil in pustil za seboj razdejanje.