© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.07.2017 20:00:09

Conte ostro proti vodstvu svojega Chelseaja: Nočem biti kot Mourinho, zato moram opozoriti, da je ...

Reuters

Današnji poraz na prijateljski tekmi proti Interju je v taboru londonskih modrih sprožil nenavadna trenja.

Ne samo da je izgubil z 1:2, Chelsea je bil proti milanskim črno-modrim izrazito slabši nasprotnik. Inter je bodil 2:0, v zraku je bil ves čas zadetek za še višjo prednost, Londončani pa so znižali le po zaslugi bizarnega avtogola, ki ga je Kondogbia dosegel skoraj s sredine igrišča 

Tudi na prejšnjih prijateljskih tekmah Chelsea ni bil posebej prepričljiv in dva tedna pred začetkom premier lige je to že razlog za skrbi. Trener Antonio Conte pa po šampionski sezoni s prstom kaže na vodstvo kluba. In ob tem opozarja, da ne bi rad končal kot Jose Mourinho. 

"Prejšnja dva prvaka sta nato v prvi naslednji sezoni ostala brez službe še pred koncem sezone. Nočem biti kot Mourinho in nočem biti kot Claudio Ranieri. A če se želimo izogniti padcu, moramo izboljšati ekipo. Moramo izboljšati to, kar imamo, moramo pa se tudi dodatno okrepiti," je jasen Conte. 

Chelsea je sicer za ogromno denarja pripeljal Alvara Morato, vendar njegov italijanski trener trdi, da je problem prav v napadu oziroma v ofenzivnem delu moštva. "Ne gre za to, da bi imel preslabe igralce. Kar zadeva ofenzivo, sploh nimam igralcev oziroma imam premalo igralcev. Moram opozoriti, da je tam primanjkljaj."

Conte je bil še bolj kot z besedami oster s tonom in nobenega dvoma ni o tem, da je sporočilo letelo na naslov njegovih nadrejenih. Časa je še dovolj, nogometna tržnica je odprta do 31. avgusta, a bi si Italijan gotovo želel, da bi imel okrepitve na voljo že ob začetku prvenstevne sezone.