© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.05.2017 12:26:08

Torcida pojasnila reški bojkot in zagrozila: Z nami kot z živino, v mesto nas lahko pride tudi več tisoč

Grega Wernig

Jadranski derbi je minil brez gostujočih navijačev.

Nogometaši Hajduka v dvoboju z Rijeko niso imeli podpore s tribun. Njihovih navijačev ni bilo, Torcida je bojkotirala jadranski derbi. Na Rujevico je prišlo le osem odposlancev navijaške skupine, njihova edina naloga je bila izobesiti transparent z naslednjo vsebino: "To ni zaradi tebe, ti nikoli niso sam. To je zaradi njih, to je zaradi nas!"

In kaj je razlog? Na ta način so protestirali, ker so jim gostitelji namenili zgolj 250 vstopnic, čeprav je na tribuni, ki je namenjena gostujočim navijačem, oziroma v znameniti kletki, prostora za 700 ljudi. Ampak Rijeka pravil vendarle ne krši, ampak jih dosledno upošteva. Gostom namreč pripada pet odstotkov vstopnic kapacitete stadiona, kar znese 250.

torcida gw
Grega Wernig
"Že na prejšnjem gostovanju smo uprizorili performans, s katerim smo želeli opozoriti na pogoje (navijali so v zaporniških oblačilih op. a..), ki jih gostujoči navijači imamo na Rujevici. Kakopak s ciljem, da bi se kaj spremenilo. To se ni zgodilo, organizatorji tekme se do nas vedejo kot do živine. In potem se čudijo našim odzivom proti njim na Poljudu," je za Dalmatinski portal povedal tiskovni predstavnik Torcide Damir Gruić, nakar je sledilo opozorilo, ki ga nekateri dojemajo tudi kot grožnjo: "NK Rijeka lahko še naprej ignorira problem z gostujočo tribuno, toda potem navijači Hajduka lahko izbirajo in namesto prihoda na Rujevico lahko tekmo spremljajo kjerkoli na Reki. Za nas ni problem, da bi nas naslednjič v središče mesta prišlo nekaj tisoč, a kaj se bo potem zgodilo, ni naša odgovornost."