© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.03.2017 15:34:27

Poglejte, Bravo ima roke! Spletni "masaker" vratarja Cityja, ker ... ni dobil zadetka!?

Angleški medijski prostor je danes prizorišče prav posebne zgodbe, ki marsikje drugje ne bi bila mogoča.

Vratar Manchester Cityja, čilski reprezentant Claudio Bravo, je leto 2017 začel na neverjeten način. Nekaj časa je moral iz mreže pobrati vsako žogo, ki je letela v okvir njegovih vrat, ta statistika je sprožila val norčevanja in pri njej je ostalo, dokler ga njegov velik oboževalec, trener Pep Guardiola, pod pritiskom javnosti ni zamenjal. 

Od tedaj je branil aregtninski čuvaj mreže Willy Caballero, Bravo pa se je v vrata vrnil na pokalnem obračunu z nižjeligaškim Huddersfieldom in ob edinem strelu na vrata ponovno ... prejel zadetek. Visoka zmaga Cityja ob tem ni pomagala, Bravo jih je ponovno slišal. 

No, to soboto pa je Bravo ponovno zaigral v pokalu, in sicer v četrtfinalu pokala FA na gostovanju pri Middlesbroughu. Ne samo da je Manchester City slavil 2:0, s čimer Bravo prvič letos ni prejel zadetka, Čilenec je uspešno zaustavil vse tri strele v okvir svojih vrat. Eden celo ni bil najlažji, pravijo poročila. 

A če mislite, da je to pomenilo konec zbadanja, se še kako motite. "Poglejte, bravo ima roke." "Verjeli ali ne, Bravo je dejansko obranil žogo." "Če ste mislili, da gre mimo njega vsaka žoga, premislite še enkrat." Ti in podobni zapisi so preplavili angleške spletne medije, ki so resnično najbolj neusmiljeni na svetu.