© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
26.01.2017 18:39:20

Juventusovi uradniki z mafijo preprodajali vstopnice?

Andrea Agnelli
Andrea Agnelli
Reuters

Italijanski nogometni velikan Juventus se je obrnil k odvetnikom, in sicer za zaščito časti in integritete.

To je storil potem, ko je rimski dnevnik Il Fatto Quotidiano poročal, da so nekateri klubski uradniki povezani z ultra-navijači, omadeževanimi z organizirano preprodajo vstopnic.

V omenjenem časniku pravijo, da se je predsednik Juventusa Andrea Agnelli srečal z vodjo tako imenovanih "ultrasov" Roccom Dominellom, ki so ga aretirali zaradi povezav z mafijsko združbo 'Ndrangheta.

V članku pišejo, da se je kalabrijska mafija infiltrirala v skupine ultrasov, ki so za dobiček preprodajali vstopnice, domnevno dobljene od Juventusa.

Dominello, ki naj bi ga Agnelliju predstavil eden prejšnjih vodij ultrasov, se je v povezavah z 'Ndrangheto znašel v več preiskavah v Torinu baziranih družin, povezanih z omenjeno mafijsko združbo.

Juventus odločno zavrača očitke: "Glede na določene objavljene članke v zadnjih dneh sta Juventus in predsednik kluba Andrea Agnelli zaščito časti in integritete zaupala odvetnikom."

"Torinski javni tožilec je nedavno končal preiskavo določenih družin, ki so jih povezovali z 'Ndrangheto. To so obtožili kriminalnega obnašanja in poskusa infiltracije v nekatere aktivnosti Juventusa," pravijo pri Juventusu in dodajajo, da so vedno sodelovali s tožilstvom.

Juventus se sicer bori za rekordni šesti zaporedni naslov italijanskega prvaka. Na vrhu lestvice ima točko prednosti pred Romo.