© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.12.2016 08:15:01

Buffon: Rekel sem ne

Gigi Buffon
Gigi Buffon
Reuters

Gianluigi Buffon velja za enega najboljših vratarjev na zemeljski obli.

Čeprav je star 38 let, še vedno suvereno kraljuje med vratnicama Juventusa, mlajši pa se lahko od njega marsikaj naučijo.

Gianluigi Buffon bo naslednji mesec praznoval 39. rojstni dan, pogodba s staro damo pa mu poteče konec junija 2018. Pred nekaj meseci je napovedal, da se namerava upokojiti pri štiridesetih, in sicer po svetovnem prvenstvu v Rusiji, če se bo Italija nanj uvrstila.

Vendar pa je legendarni čuvaj mreže v enem izmed zadnjih intervjujev nekoliko spremenil svoje razmišljanje, rekel je, da se nikakor ne počuti starega in v šali dodal, da bi se lahko upokojil pri 65 letih. Namignil je, da bi lahko podaljšal svojo kariero. "Sploh se ne počutim starega. Mogoče se bom upokojil čez deset let, mogoče čez petnajst, kdo ve, morda se bom pri 65 letih ... V karieri nisem velikokrat izgubil, toda iz porazov sem se naučil več kot iz zmag. Kadar izgubim, se osredotočim na nasprotnikove sposobnosti in napake, ki sem jih storil. Nikoli ne smeš iskati izgovorov. Naredil sem veliko napak in jih še vedno delam, a me ni sram poiskati razloge za te napake," je bil zgovoren Buffon, ki je nato razkril še eno stvar iz zasebnega življenja.

V mladosti je imel bližnjo izkušnjo z mamili. "Pri trinajstih sem zavrnil mamila. V Parmi mi jo je nekdo ponudil in dejal, da je to samo za zabavo. Rekel sem ne, tri leta pozneje pa je on umrl zaradi prevelikega odmerka ..."