© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.12.2016 18:12:52

Regionalna liga: Je Uefa res zagotovila milijone?

vszi

Razpravam o regionalni ligi je marsikdo lep čas namenjal pomembnost »mlatenja prazne slame«, toda v zadnjem času so se razmere korenito spremenile. In zdi se, da je vse skupaj prišlo tako daleč, da zdaj ni več vprašanje, ali bomo zares dobili tekmovanje v takšni obliki, temveč, kdaj se bo začelo.

Iz dneva v dan prihajajo v javnost nove informacije o tem, kakšna naj bi bila podoba regionalne lige, ki sicer vedno znova dviga precej prahu. Za zdaj je predvideno, da bi se začela septembra 2018, sodelovalo naj bi 24 ekip, veliko negotovosti pa se pojavlja zaradi denarja. "Kdo bo vse to plačal?" se sprašujejo mnogi. Upravičeno, beograjske Večernje novosti pa razkrivajo, da to vendarle ne bi smel biti problem.

Po informacijah, ki jih je pridobil časnik iz srbske prestolnice, naj bi namreč Uefa že zagotovila 19,2 milijona evrov, ki jih bo razdelila med klube za krstno izvedbo. Potemtakem bi vsakemu pripadlo 800 tisoč evrov, kar naj bi bil zagotovljen znesek, dodatne bonuse naj bi prinesla uvrstitev, precejšnjo finančno pogačo pa naj bi si organizatorji lige obetali tudi iz naslova televizijskih pravic in marketinga. S prepričanjem, da bi morala biti zaradi zanimivosti tekem kar zajetna, ob želenem povečanem obisku na stadionih ne bi smel biti zanemarljiv niti delež od prodanih vstopnic.


S sedeža evropske krovne organizacije za zdaj sicer še vedno ni nikakršne uradne potrditve o začetku lige.