© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.11.2016 14:05:05

Wilshere razočaral navijače Arsenala

Reuters

Odkar mu je bilo devet let, je Jack Wilshere član Arsenala, a so ga topničarji v tej sezoni posodili Bournemouthu.

Wilshere je dolgo veljal za enega najbolj nadarjenih angleških nogometašev, toda številne poškodbe so ustavile njegov nogometni razvoj in mu preprečile, da bi dokončno razvil svoj razkošen talent.

Trener Arsene Wenger se je pred začetkom sezone odločil, da nanj ne bo računal, ter da je bolje, da gre na posodo v klub, kjer bo dobil več igralnih minut. Seveda je na fantov naslov prišla kopica ponudb, izbral pa je novinca v premier ligi Bournemouth.

Za slednjega je na začetku sezone nastopil na enajstih zaporednih tekmah, kar mu ni uspelo že kar nekaj let. Jutri, ko se bosta v 13. prvenstvenem krogu srečala Arsenal in Bournemouth, pa bo ta niz prekinjen.

Zaradi določila v pogodbi, Wilshere proti 'svojemu' klubu nima pravice nastopa. "Seveda mi to ni všeč, saj sem odigral niz tekem in ujel pravi ritem. Po drugi strani pa mi bo mogoče celo koristilo, da eno srečanje izpustim in se potem spet vrnem," je dejal Wilshere, ki si bo srečanje ogledal s tribun stadiona Emirates, kjer bo stiskal pesti za svoje moštvo. Toda z naslednjo izjavo je zagotovo nekoliko razočaral navijače Arsenala. "Trenutno sem član Bournemoutha in seveda si želim, da bi Bournemouth zmagal!"

Topničarji držijo četrto mesto na lestvici in hočejo z novimi tremi točkami ohraniti stik z vrhom.