© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.11.2016 18:39:25

Nekdanji velik up z ultimativnimi prijemi želi ubežati norčevanju (foto)

vszi

Podpisati pogodbo z Manchester Unitedom v tako zgodnji fazi življenja lahko s seboj prinese številne negativne posledice, česar se nekdanji veliki up azijskega nogometa pošteno zaveda.

Nekateri se ga zagotovo spomnite kot živeč marketinški preizkus, ki nikoli ni imel možnosti, da bi uspel pri Manchester Unitedu, spet drugi so bili prepričani, da bo kitajski nogomet Dong Fangzhou dvignil na novo raven.

Kakorkoli že, pričakovanja in pritisk na fantu so bila premočna, ostalo pa je le pri spodletelem poskusu zagnati prav poseben trg v Aziji. Rdeči vragi so kljub vsemu ostali priljubljeni, Dong pa je utonil v pozabo, njegovega obraza pa so se vsi spominjali s smehom na obrazu.

Fangzhou je zbral le en nastop v štirih letih, pretrpel pa mnoge žaljivke in zbadljivke. Po odhodu pa je bila njegova kariera že tako rekoč končana, saj ni našel samozavesti, ki ga je krasila pred odhodom v United. 

Zamenjal je še nekaj klubov, a slovesa se nikoli ni znebil. Upokojil se je še pred 30. letom, nato pa je zdaj znova vzniknil v prav posebnem televizijskem šovu. Ta zdaj predstavlja novo nizko točko v življenju Donga. Nekdanji nogometaš si je zaradi norčevanja, zbadanja in zasmehovanja zaželel nove identitete, kar so mu ustregli tudi fizično. Dong je sedaj popolnoma drugačen, saj je prestal plastično operacijo obraza, s katerim ne bo več tarča posmeha kot v preteklosti. Tako ga iz dneva v dan ljudje vsaj ne bodo več označili z zgubo in propadlim talentom, česar si je zaželel zdaj 31-letni Kitajec.

dong2
twitter