© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.11.2016 10:42:18

Na klopi Interja trener, ki mu je Handanović zagrenil življenje?

Profimedia

Slovenski vratar Samir Handanović bo pri Interju dobil novega trenerja.

Frank de Boer je bil trener Interja vsega 84 dni, zdaj Milančani iščejo že tretjega strokovnjaka v tej sezoni. Kdo se bo usedel na vročo klop, še ni znano, so pa mediji v Italiji že oblikovali krog najresnejših kandidatov za prihod v Milano. Med temi je tudi izkušeni Guus Hiddink, že 69-letni Nizozemec, ki ima za sabo zanimivo kariero. Nazadnje je sedel na klopi Chelseaja, pred tem je vodil tudi Fenerbahče, Real iz Madrida in Valencio, bil je tudi selektor Nizozemske, Avstralije, Južne Koreje, Turčije in Rusije.

Prav med vodenjem ruske reprezentance se je soočil z enim od nogometašev, ki bi jih zdaj lahko prevzel, če bo res postal novi trener Interja. Ko se je z Rusijo leta 2009 potegoval za nastop na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, so morali njegovi varovanci v dodatne kvalifikacije. Tam jim je nasproti stala borbena Slovenija, ki je prvo tekmo v Moskvi izgubila z 1:2, na drugi pa slavila z 1:0 in si zagotovili dragoceno vozovnico za SP.

Eden od najzaslužnejših za slovensko slavje je bil takrat Samir Handanović, ki je blestel na obeh tekmah, tudi na povratni v Mariboru. Sarma je spravljal v obup tako ruske nogometaše kot Hiddinka, ker nasprotnik ni našel načina, kako ga v Ljudskem vrtu premagati, je ostal brez glavne nagrade. Hiddink zagotovo še ni pozabil na odličnega Ljubljančana in če bosta zdaj sodelovala skupaj, ni vrag, da se bo spomnil na dogodek, ki je zagotovo zaznamoval njegovo kariero. Po slovesu od Rusije je bilo Hiddinkove trenerske kariere na najvišji klubski ravni pravzaprav konec, vodil je le Anži in Chelsea, a slednjo zgolj kot začasna rešitev.

guus hiddink gw
Grega Wernig