© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.11.2016 20:49:52

Rdeči vragi vrgli oko na Atleticovega branilca

Reuters

Glavna prioriteta Josea Mourinha in Manchester Uniteda v januarskem prestopnem roku naj bi bil branilec Atletica.

Čeprav se v zadnjem času mučijo tudi ali predvsem v napadu, pa želi Mourinho po pisanju Mirrora v bližnji prihodnosti zakrpati po Portugalčevem mnenju predvsem luknjasto obrambo. In kje poiskati primernejšo okrepitev kot pa pri najboljši obrambi stare celine.  In v tej luči naj bi portugalski strateg oči vrgel na Josea Gimeneza, Urugvajca na začasnem delu v Madridu.

Komaj 21-letni centralni branilec je sicer letos zaradi težav s poškodbami nastopil le na dveh tekmah Atletica, toda v zadnjih letih je pokazal več kot dovolj, da ga mnogi uvršajo med najbolj talentirane igralce na svojem igralnem položaju. V očeh Los Colchonerosov je programirani naslednik komandanta zadnje linije rojaka Diega Godina, ko/če bo ta enkrat zapustil štadion Vicente Calderon.

Da bi Gimenez sicer že pozimi zapustil Madrid je težko verjeti, bi pa prva poizvedovanja bržkone olajšala kasnejša (poletna?) pogajanja. Gimenez se je sicer v špansko prestolnico preselil poleti 2013, ko je Atletico zanj odštel slab milijon evrov odškodnine. Slednja bi bila zdaj seveda nekaj desetkrat višja, nekateri menijo, da celo petdesetkrat višja, angleški mediji pa še pišejo, da bi se s prihodom Gimeneza bržkone z Old Trafforda moral posloviti Chris Smalling.