© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.10.2016 07:45:42

Epska odločitev: Kazen za seksizem? Treniranje z žensko ekipo!

Lukaš Koubek
Lukaš Koubek
vszi

Nogometaša praške Sparte sta kritizirala žensko sodnico in dobila sila hudomušno kazen.

Kaj menite: ženske in nogomet? Marsikdo še vedno nima najboljšega mnenja o tej kombinaciji, čeravno se številni odgovorni v svetu nogometa trudijo, da bi tudi ženske dobile svoj prostor pod nogometnim soncem. Toda dejstvo je, da so še vedno deležne takšnih in drugačnih neprijetnih opazk, in to na vsakem koraku ter prav tako ne glede na vlogo, ki jo opravljajo. Še zlasti morajo imeti debelo kožo sodnice, v smeri katerih moški hitro izstrelijo marsikatero pikro ob vsaki, tudi še tako majhni napaki.

Nekaj podobnega se je zgodilo na Češkem. Ko Lucie Ratajova kot stranska sodnica ni dvignila zastavice ob prepovedanem položaju na tekmi med Brnom in Sparto iz Prage, si dva nogometaša slednjega kluba nista mogla kaj, da zadeve ne bi pokomentirala. "Ženske sodijo za štedilnik," je dejal 24-letni vratar Tomaš Koubek in dodal, "da ženske ne bi smele soditi na moških tekmah", njegov 27-letni soigralec s sredine igrišča Lukaš Vacha jo je označil za "kuharico".

Vse lepo in prav, če dvojec ne bi izzval vsesplošnega zgražanja. Brez milosti so bili tudi v upravi njunega kluba. "To je preprosto nedopustno," je poudaril direktor Sparte Adam Kotalik in sprejel epsko kazen, ki bi težko bila bolj domiselna. Nogometaša bosta morala namreč za kazen trenirati z žensko ekipo Sparte! "Komaj čakamo, da se nam fanta pridružita na treningih," je navdušena kapetanka ženske ekipe Iva Mocova. Nogometaša sta se za svoje komentarje sicer že javno opravičila.