© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.10.2016 19:54:42

Nekdanji Mourinhov pomočnik: Bil sem zaslepljen z njim!

Reuters

Na športni konferenci v Amsterdamu je o sodelovanju z Josejem Mourinhom spregovoril njegov nekdanji tesni sodelavec.

Andres Villas-Boas je bil vrsto let desna roka zdajšnjega trenerja Manchester Uniteda. Portugalska strokovnjaka sta skupaj - Mourinho v vlogi glavnega trenerja in Villas-Boas kot njegov pomočnik - delovala najprej v Portu, nato pa še v Chelseaju in Interju.

Potem so se njune poti razšle, Mourinho je še ostal v Milanu, Villas-Boas pa je kot prvi trener prevzel portugalsko Academico. "Od njega sem se veliko naučil, delati z njim je bilo najboljše obdobje v mojem življenju. Delo z njim te popelje na novo raven, preprosto se zaljubiš vanj, postane tvoj idol," je dejal Villas-Boas in priznal, da je želel biti kot Mourinho.

"Hotel sem vedeti vse, kar ve on, vpijati vse, kar mi je govoril in dajal. Toda potem spoznaš tudi drugo, temnejšo plat Joseja," je povedal 38-letni strokovnjak in dodal, da je takrat, ko se je to zgodilo, nekaj spoznal: "Takrat se zaveš, da si bil pravzaprav zaslepljen. Ima to neverjetno sposobnost, da iz tebe potegne najboljše, kar pa ima na ljudi lahko dobre ali slabe posledice. Pri meni je to po pogovoru z njim vodilo v mojo samostojno pot," je dejal Villas-Boas.