© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2016 18:05:30

Junak Dinama potrdil, da je že odigral zadnjo tekmo za modre

Edurardo
Edurardo
Reuters

Še včeraj je navijače hrvaškega prvaka spravljal v delirij, danes pa je že jasno, da je blizu prestopu v Chelsea.

Eduardo se bo od Dinama kot kaže poslovil na vrhuncu. Pri 33 letih je z nekaterimi bravuroznimi obrambami Dinamu pomagal do zmage v Salzburgu in uvrstitve v ligo prvakov, ki pa je portugalski vratar kot vse kaže ne bo okusil v dresu Dinama.

Kot je namignil sam, ga že v kratkem čaka prestop v Chelsea. »To je bila lepa zgodba, a dobil sem priložnost za odhod v večji klub. Zame je to življenjska priložnost, ki mislim, da sem si jo zaslužil. Trenutno sem istočasno srečen in žalosten,« je za klubsko spletno stran povedal Portugalec.

»Zapuščam klub, ki se je uvrstil v ligo prvakov, nad čimer sem navdušen. Upam, da si me bodo ljudje v Zagrebu zapomnili po tem, da sem za njihov klub vselej dal vse, kar sem lahko,« je dodal član zlate portugalske reprezentance z zadnjega evropskega prvenstva.

Zlatko Kranjčar, trener Dinama, ga bo pogrešal. »Eduardu se je ponudila priložnost, da gre v velik klub, kar Chelsea je. Odkar sem jaz v Dinamu je branil impresivno, ampak situacija je pač taka, da nas zapušča, in želim mu vse najboljše,« je dejal strateg Dinama.

Eduardo bo v Chelseaju bržkone zamenjal drugega vratarja Asmirja Begovića, ki je menda na poti v Everton.