© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
25.08.2016 13:52:10

Uradno: Barcelona ima novega vratarja

Jasper Cillessen je novi vratar katalonskega nogometnega velikana.

Barcelona je danes na svojih spletnih straneh potrdila, da so podpisali petletno pogodbo z novim vratarjem Jasperjem Cillessenom, ki je prestopil iz vrst Ajaxa. Po informacijah medijev je vrednost prestopa 27-letnega Nizozemca 13 milijonov evrov, ta bi v primeru nagrad narasla še za dva milijona evrov.

Cillessen je zadnjič pred odhodom na Iberski polotok dres Ajaxa oblekel v Rostovu, ko so Nizozemci izgubili na povratni tekmi z 1:4 v zadnjem krogu kvalifikacij ter izpadli iz lige prvakov. Oranžni reprezentančni dres s številko 1 na hrbtu pa je nosil na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v Braziliji, na katerem so Oranje, tudi z vratarjevo pomočjo, na koncu osvojile bronasto odličje.

Cillessen bo med vratnicama v golu španskega velikana zapolnil veliko vrzel, ki je zazijala po odhodu Claudia Brava, ki bo športno pot nadaljeval na Otoku v vrstah Manchester Cityja. Nizozemec bo na Camp Nouu vsaj do konca junija leta 2021. Cillessen je za Ajax zbral 141 nastopov.

Nizozemec v Barceloni ne bo imel dolge preizkusne dobe, mrežo bo bržkone že čuval v nedeljo, ko bo Barca gostovala pri Athleticu Bilbau, saj se je poškodoval drugi Barcelonin vratar Marc-Andre ter Stegen.