© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
25.08.2016 16:00:39

Ali bo Ibrahimoviću uspelo izenačiti 91 let star rekord Uniteda?

Prvi zvezdnik Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović bo imel na tekmi proti Hullu priložnost, da izenači kar 91 let star rekord Manchester Uniteda.

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović je dosegel vsaj en zadetek na prvih treh uradnih preizkušnjah v dresu Manchester Uniteda, če mu bo to uspelo tudi v soboto na gostovanju pri Hullu, se bo za vedno vpisal v zgodovino rdečih vragov.

Zadnji, ki mu je na uvodnih štirih preizkušnjah uspelo doseči zadetek, je bil v sezonah 1924/25 in 1925/16 Jimmy Hanson. Slednji je tri zadetke na svojih prvih treh tekmah dosegel novembra 1924, nato pa ga je vodstvo ekipo postavilo na hladno, ker naj 20-letnik ne bi bil dovolj močan, da bi se lahko kosal s precej grobimi nasprotnimi obrambnimi igralci.

Naslednjič je v dresu Manchester Uniteda zaigral septembra 1925, torej naslednjo sezono, in seveda dosegel zadetek, na naslednji tekmi v mestnem derbiju proti Cityju pa se je ta niz končal.

Zdaj je na potezi Ibrahimović, ki bo imel proti Hullu, mimogrede, proti temu klubu je svoj niz začel Hanson, priložnost izenačiti ta rekord, izboljšal ga bo pa lahko 10. septembra na tekmi z Manchester Cityjem. Zanimivo, gre ravno za klub, proti kateremu je s svojim nizom končal Hanson.