© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.07.2016 12:46:08

Manchester United že dogovorjen s Pogbajem: na pomolu rekordni posel

Paul Pogba
Paul Pogba
Reuters

Številni otoški in tudi italijanski mediji poročajo, da sta se angleški velikan in francoski zvezdnik že uskladila glede podrobnosti pogodbe. Zdaj morajo vsi skupaj prepričati Juventus, kar nameravajo storiti z rekordno ponudbo v zgodovini prestopne tržnice.

Iz pisarn Old Trafforda so menda pripravljeni v Italijo nakazati kar 120 milijonov evrov, kar bi bil z naskokom najdražji prestop katerega od nogometašev v zgodovini. Ta znesek bo po mnenju funkcionarjev iz Manchestra zadovoljil vodstvo torinskega kluba, kar je menda še zadnja ovira, preden se bo 23-letni francoski reprezentant vrnil v Anglijo.

Paul Pogba je namreč po poročanju italijanske sedme sile že pristal na 13 milijonov evrov letne plače, tako da je ovir, da po Ericu Baillyju, Zlatanu Ibrahimoviću in Henrikhu Mkhitarjanu postane četrta okrepitev Joseja Mourinha pri Unitedu.

Pogba, ki ga nocoj na Euru čaka polfinalni dvoboj z Nemčijo, je v Manchestru v svojih mladih letih že igral, in sicer med letoma 2009 in 2012. No, legendarni sir Alex Ferguson se je svojeglavemu mladeniču nato odpovedal in ga praktično zastonj spustil v Juventus. Njegova odločitev je bila kasneje označena za eno največjih napak v Škotovi dolgoletni eri v Manchestru.

Posel bi se torej neizmerno izplačal tudi Juventusu, ki bi zastonj igralca v štirih letih izklesal v svetovnega rekorderja. Prestopa Cristiana Ronalda iz Uniteda in Garetha Balea iz Tottenhama v madridski Real za 94 oziroma 101 milijon evrov bi lahko tako bila v naslednjih tednih krepko presežena.