© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.07.2016 11:17:34

Albanski prvak ostal brez kvalifikacij v ligi prvakov

Aktualni albanski nogometni prvak iz mesta Korce (Korče), poimenovan po albanskem nacionalnem junaku Skenderbegu, je ostal brez nastopa v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas) je potrdilo odločitev Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je klub Skenderbeu izločilo zaradi prirejanja izidov tekem.

Disciplinska komisija Uefe je sedemkratnega albanskega prvaka kaznovala z izločitvijo z evropskih tekmovanj v sezoni 2016/2017, potem ko je padel sum, da so priredili izide tekem tako v albanskem prvenstvu kot tudi v tekmovanjih na evropski ravni.

Preiskavo so sprožili, potem ko je Uefa prejela več prijav, stavnic, navijačev in medijev, da je bilo z izidi oziroma s tekmami, na katerih je sodeloval albanski prvak, nekaj hudo narobe.

Tekmec albanskega prvaka v drugem krogu kvalifikacij lige prvakov je bil madžarski Ferencvaros. Na podlagi odločitve Uefa in Cas bo Skenderbeu prisiljen izpustiti vsa evropska tekmovanja v novi sezoni. Klub se je pritožil, a s pritožbo ni uspel.

Uefa je že sporočila, da bo moštvo Skenderbeu v kvalifikacijah za ligo prvakov zamenjal aktualni albanski podprvak moštvo Partizani iz Tirane. Tiransko moštvo bo v drugem predkrogu kvalifikacij za evropsko ligo nadomestilo moštvo Slovan iz Bratislava, ki bo igralo proti boljšemu iz obračuna med islandskim Breidablikom in latvijsko Jelgavo.