© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.07.2016 08:49:52

Pušnik: Policiji sem prijavljal tudi v Sloveniji, Hajduk je večji izziv od Maribora in Olimpije

Arsen Perić

Slovenska stroka bo imela v prihodnji sezoni na hrvaškem prvoligaškem prizorišču dva svoja predstavnika. Matjažu Keku, ki odlično krmari reško zasedbo, se je pridružil Marijan Pušnik, koroški strokovnjak se je lotil splitskega izziva.

Prevzel je vodenje Hajduka in dejstvo je, da je sedel na vročo klop. Zelo vročo. To je spoznal kmalu po prihodu v Dioklecijanovo mesto, toda 55-letni trener je pripravljen na garaško delo, ki ga čaka. Hkrati si prizadeva popraviti nekatere napake, ki si jih je klub s Poljuda privoščil v preteklosti ter, s tem marsikomu stopil na žulj. Sam pravi, da pod noge dobiva nemalo polen, vendar je pri svojih zamislih odločen vztrajati.

V Splitu ste šele mesec dni, pa ste z nekaterimi svojimi razmišljanji in izjavami že poskrbeli za kar nekaj razburjenja med navijači.
Tega pa res ne vem, nisem opazil (smeh). Ampak dejstvo je, da zgolj opravljam svoje delo, in prizadevam si, da bi to počel čim bolje. Odzivi? Časopisov ne berem, morda jih prelistam, ko v zelo redkih prostih trenutkih uživam ob kavi. Preprosto nimam časa, seveda pa nisem neumen in vem, kaj se dogaja. Imam svoje ljudi, ki so odgovorni za odnose z javnostmi. Tako v klubu kot osebno, tako kot imam svetovalce za kaj drugega v življenju. Zato sem vsekakor obveščen o vseh stvareh. Vem, kaj so moje izjave povzročile, a prav tako vem, koliko je bilo med njimi lažnih in prirejenih, ki so bile v javnost posredovane z določenim namenom. Kot je bila denimo tista, da naj bi Lovru Kaliniću odvzel kapetanski trak. In da se ne videvava, da ne komunicirava ter ne vem kaj še vse. Medtem pa skupaj z njim, predsednikom in športnim direktorjem sedimo v pisarni ter se pogovarjamo. Kaj naj? Le nasmejali smo se takšnim podtikanjem. Gre zgolj za pritiske novinarjev, menedžerjev in še koga, da bi kaj zakuhali oziroma da bi bil čas kislih kumaric bolj pester. Mogoče so poskušali še kaj drugega, kar so si zamislili v svojih glavah, vendar jim ni uspelo.

Nazadnje ste prah dvignili z razkritjem groženj po telefonu, ki so bile povezane s prihodom morebitnih igralcev. Ste lahko vendarle vsaj nekoliko bolj konkretni?
Ne, ne bom. Kar sem povedal, je bilo dovolj. Naj pri tem ostane.


Opravili ste tudi pogovor s policijo, ampak prijave naposled vendarle niste podali.
Kljub vsemu ni potrebe za kaj takega, ker smo zadeve umirili. Nedvomno smo javnosti poslali jasno sporočilo in pričakujem, da bo klicev poslej veliko manj. Vem, da so moje besede marsikoga šokirale, toda nisem govoril nič neresničnega. V nasprotnem primeru bi policisti po preverjanju vsega skupaj in opravljenem pogovoru odpeljali mene, mar ne?

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.