© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.05.2016 23:24:45

Policija: Lažni preplah, čeprav je vse kazalo na eksplozivno telo

Potem ko je bila tekma odpovedana zaradi teroristične grožnje, je zdaj znano, za kaj je šlo na Old Traffordu.

Že pred nekaj urami smo zapisali, da je bila tekma med Manchester Unitedom in Bournemouthom odpovedana, zdaj pa je jasno, zakaj. 

V Manchester so se takoj po odpovedi pripeljali ljudje odgovorni za deaktivacijo bombnih teles, hitro pa so v javnost prihajali podatki, o kakšnem telesu je bilo govora.

bomb old trafford
vszi

Šlo je za telefon, ki je bil pritrjen na plinske cevi, iz telefona pa so vodile žice. Vse skupaj je našel eden od navijačev v toaletnih prostorih. Takoj so zahtevali pomoč, predmeti pa so bili nato po posredovanju posebnih enot odstranjeni.

Policija je nato prenesla sporočilo za javnost, ki se je glasilo: "Enota za deaktivacijo bomb je na stadionu opravila kontrolirane eksplozije, s čimer so onesposobili zelo živo bombno telo." Kasneje pa so dodali še, da je bilo vse na mestu za aktivacijo bombe, a da samo telo ni bilo do konca pripravljeno za morebitno eksplozijo.

Zdaj je jasno, zakaj. Gre namreč za ostanek dela, ki je služil kot vaja za delovanje v podobnih situacijah. Torej ni šlo za kakšno zlo namero, ampak za administrativno napako. 

Ne glede na vse je vodstvo varnostne službe reagiralo pravilno, za kar si vsekakor zaslužijo pohvale. Tekma bo na sporedu v torek ob 21. uri.