© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.05.2016 21:23:01

Znanih še nekaj prvakov v evropskih nogometnih ligah

Reuters

Nogometaši Benfice, Legie in Bešiktaša so postali prvaki na Portugalskem, Poljskem oziroma v Turčiji.

Nogometaši Benfice so tretjič v nizu postali portugalski prvaki. V zadnjem krogu so s 4:1 premagali Nacional Madeiro in zadržali prednost dveh točk pred Sportingom, ki je ob koncu prvenstva zabeležil devet zaporednih zmag, kar pa mu ni pomagalo. Za Benfico je to 35. naslov državnih prvakov, tri v nizu pa je zabeležila prvič po letu 1970.

Sporting je domači naslov zadnjič osvojil leta 2002. Benfica bo imela možnost, da na domačih igriščih osvoji še en naslov, v finalu ligaškega pokala se bo naslednji teden pomerila z Maritimom. V finalu pokala pa se bosta merila Braga in Porto, ki je v državnem prvenstvu zasedel tretje mesto.

BEŠIKTAŠ PO SEDMIH LETIH
Nogometaši Bešiktaša iz Istanbula so si z zmago 3:1 proti Osmanlisporu po sedmih letih čakanja vendarle zagotovil svoj 14. naslov turškega prvaka. Pred zadnjim krogom ima Bešiktaš nedosegljivih šest točk prednosti pred Fenerbahčejem.

Gole za Bešiktaš sta pred 40.000 gledalci na novem klubskem stadionu dosegla dva Brazilec Marcelo Gudes in nemški reprezentant Mario Gomez, častni gol za goste je v 74. minuti, ko je zaradi vodstva domačih 3:0 že potekalo slavje domačih navijačev, prispeval Kamerunec Pierre Webo.

LEGIA DO NASLOVA NA POLJSKEM
Poljsko nogometno prvenstvo je odločal zadnji krog. Legia Varšava in Piast Gliwice sta vanj vstopila točkovno izenačena, ker pa je Legia s 3:0 premagala Pogon Szczecin, Piast pa je z 0:1 izgubil proti Zaglebie Lubinu, je s tremi točkami prednosti prvak postala varšavska ekipa. Za Legio je to 11. naslov in tretji v zadnjih štirih letih.