© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.05.2016 08:55:27

Ronaldova zgodovinska statistika zasenčila popoln dotik na tekmi (video)

Kot prvi nogometaš v zgodovini je Cristiano Ronaldo šestič zapored v eni sezoni zabil 50 golov ali več v vseh tekmovanjih.
Kot prvi nogometaš v zgodovini je Cristiano Ronaldo šestič zapored v eni sezoni zabil 50 golov ali več v vseh tekmovanjih.
Reuters

Špansko prvenstvo je končano, naslova prvakov se veseli Barcelona. Real Madrid s Cristianom Ronaldom na čelu pa ostaja brez domače krone, a z novim izjemnim dosežkom velikega Portugalca.

Cristiano Ronaldo je namreč še šestič zapored končal sezono z najmanj 50 doseženimi zadetki. Neverjeten dosežek za Portugalca, ki bi lahko včeraj v svojo zbirko vpisal še en izjemen zadetek.

V posnetku bodite pozorni na Ronaldov prvi dotik, s katerim je žogo odlično umiril, potem pa tudi natančno meril, a za las ostal brez zadetka. Kljub vsemu je ob zmagi (0:2) nad Deportivom prispeval oba zadetka, presegel 50-ico (51) in se znova vpisal v rekordne knjige španskega nogometa kot prvi nogometaš s takšnim dosežkom v zgodovini. 

Cristiano Ronaldo je, odkar je prišel v Madrid po rekordnem prestopu iz Manchester Uniteda, po vrsti v sezonah zabil 53, 60, 55, 51 in 61 zadetkov. Skupaj v šestih sezonah za kraljevi klub torej kar 321 golov.

Barcelona je sicer postala prvak la lige, Ronaldo pa je v svojo statistiko vpisal še eno impresivno številko, navijače pa malce skrbi poškodba stopala, ki jo je staknil Portugalec, zato namreč v drugem polčasu ni igral.