© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.05.2016 08:23:42

Higuain s fantastičnim volejem presegel 66 let star rekord (video)

vszi

Nogometaši iz Neaplja so si v zadnjem krogu dokončno zagotovili drugo mesto v serie A, ob visoki zmagi pa je znova navdušil Gonzalo Higuain.

Argentinec je v letošnji sezoni postal ljubljenec vročekrvnih domačih navijačev na San Paolu. S takšnimi potezami niti ni čudno, zakaj. Včeraj je ob visoki zmagi nad Frosinonejem prispeval hat-trick, za piko na i fantastični strelski sezoni pa je navijače navdušil z izjemnim zadetkom, ki vas ne bo pustil ravnodušne. 

Z zmago s 4:0 si je Napoli zagotovil drugo mesto, ki vodi neposredno v ligo prvakov, pojavljajo pa se ugibanja, da je to že bil zadnji zadetek Higuaina v dresu Napolija. Cena za Argentinca je postavljeno pri vrtoglavih 60 milijonov evrov, kar ni nič presenetljivega ob dejstvu, da je na 35 tekmah v letošnji serie A zabil 36 zadetkov.

nordahl
Gunnar Nordahl je v sezoni 1949/50 za Milan zabil 35 golov, kar je bil do sinočnjega večera na San Paolu rekord v serie A.
vszi

S tem izkupičkom je izboljšal tudi rekord italijanskega prvenstva, ter dosegel gol več od švedskega napadalca Gunnarja Nordahla,znanega tudi po nadimku 'bizon', ki je daleč nazaj v sezoni 1949/50 za Milan zabil 35 golov.