© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.05.2016 20:17:32

Barcelona pričakovano prvak (video)

vszi

V Španiji se je z zmagoslavjem Barcelone končalo nogometno prvenstvo. Katalonci so z zmago v zadnjem krogu v Granadi s 3:0 za točko prehiteli najbližjega zasledovalca, Real iz Madrida.

Za Barcelono je to 24. naslov prvaka Španije. Strelec vseh treh zadetkov je bil Urugvajec Luis Suarez, ki je tako postal najboljši strelec španskega prvenstva, s 40. zadetki pa bo hkrati osvojil tudi zlati čevelj kot najučinkovitejši napadalec v Evropi. Drugo mesto po številu zadetkov v Španiji je zasedel Portugalec Cristiano Ronaldo (35), tretjega pa Argentinec Lionel Messi (26).
Barcelono do konca sezone čaka še en nastop, in sicer 22. maja v finalu španskega pokala proti Sevilli.

V Španiji je prvak FC Barcelona

Madrid, 14. maja - V Španiji se je z zmagoslavjem Barcelone končalo nogometno prvenstvo. Katalonci so z zmago v zadnjem krogu v Granadi s 3:0 za točko prehiteli najbližjega zasledovalca, Real iz Madrida. Za Barcelono je to 24. naslov prvaka Španije

Strelec vseh treh zadetkov je bil Urugvajec Luis Suarez, ki je tako postal najboljši strelec španskega prvenstva, s 40. zadetki pa bo hkrati osvojil tudi zlati čevelj kot najučinkovitejši napadalec v Evropi. Drugo mesto po številu zadetkov v Španiji je zasedel Portugalec Cristiano Ronaldo (35), tretjega pa Argentinec Lionel Messi (26).

Barcelono do konca sezone čaka še en nastop, in sicer 22. maja v finalu španskega pokala proti Sevilli.