© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Mark Rozman
Mark Rozman
16.03.2016 18:58:33

Velika dilema: Kaj je storiti Zlatanu Ibrahimoviću?

Reuters

"Če zamenjajo Eiffelov stolp z mojim spomenikom bom ostal," so bile besede Zlatana Ibrahimovića, potem ko je PSG že sredi marca ubranil naslov francoskega prvaka.

Se Zlatan res pripravlja za odhod in prestop drugam ali s tem spet le zbuja pozornost svetovne nogometne javnost? Na to verjetno pozna odgovor le on sam, ali pa še to ne. Njegov odhod ali podaljšanje pogodbe; nič od tega ne bi bilo veliko presenečenje, sploh če v obzir vzamemo vse dejavnike.

Ibrahimović je trenutno star 34 let, kar za njegovo nogometno kariero pomeni da je že prišla v jesen. Brez dvoma je bila (in verjetno bo še nekaj časa trajala) to zelo lepa kariera. Šved bosansko-hrvaških korenin je igral za nekaj uglednih evropskih klubov ter pri vseh opozoril nase, sicer ne vedno le z imenitnimi predstavami na igrišču temveč tudi s svojim obnašanjem, ki je vedno iztopalo obenem pa tudi polnilo časopisne in internetne strani.

Tako je tudi pri PSG-ju že dosegel skoraj vse, kar se doseči da, saj je med drugim prvi strelec v zgodovini kluba in večkratni državniprvak. Pa vendar zanj ostaja ena želja ki je v vsej karieri ostala neizpolnolnjena. Podrediti si vso Evropo in osvojiti ligo prvakov. Pri nejgovih letih se zdi, da če ne letos, je pač ne bo nikoli, in kar težko je verjeti, da bi se Ibra kot mu pravijo s tem sprijaznil.

Če mu tudi letos ne uspe, bo to verjetno odločilno vplivalo na nadaljevanie kariere. V tem primeru verjetno odpadejo selitev v Ameriko ali pa kakšno drugo celino, na katero se nogometaši odpravijo v poznih letih svoje kariere predvsem v želji po velikem zaslužku. Tam se pač evropske lige prvakov ne da osvojiti.

Pod vprašaj bi se postavilo tudi nadaljevanje igranja pri PSG-ju, saj bi bili njihovi neuspehi v ligi prvakov in nezmožnost osvojitve tega tekmovanja že kar malo kronični. No, morda pa so kronični tudi njegovi evropski neuspehi nasploh. Glede na to da je igral za same evropske velikane, ki so bili več kot sposobni osvojiti omenjeno tekmovanje; lahko bi rekli, da klubom v Evropi prinaša kar svojevrstno nesrečo.

S čimer pa se igralec, ki je sebe že večkrat oklical za najbolšega in nogometnega boga, ne bo strinjal. Kar vse skupaj naredi še malo bolj smešno, je to, da je eno leto po njegovem odhodu inter osvojil ligo prvakov, eno leto po njegovem odhodu pa je uspela tudi Barcelona. Če se malo pošalimo, bi se lahko PSG njegovega odhoda kar malo veselil.

Če pogledamo še zadnji del te medalje, Ibrahimovič trenutno ni igralec,ki bi pri kakšnem klubu, ki je sposoben osvojiti ligo prvakov, bi sposoben igrati vodilno vlogo. Skoraj sigurno nikjer tako kot Parizu, saj imajo vsi taki klubi napadalce, ki so mlajši, bolj "ubogljivi" in vsaj prav tako dobri, kot je on. S kakšno obrobno vlogo pa se švedski zvezdnik verjetno ne bi z veseljem sprijazniti.