© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
06.03.2016 12:20:38

Navijači Uniteda v šoku: Mourinho ne bo trener!

Različni pogledi. Eden je moral oditi.
Različni pogledi. Eden je moral oditi.

Portugalec Jose Mourinho je bil praktično že imenovan za novega trenerja Manchester Uniteda, kot kaže, pa se je zdaj zadeva obrnila nekoliko drugače.

Po koncu letošnje sezone bi se moral posloviti aktualni trener Uniteda Louis van Gaal. Nizozemec je bil letos tarča številnih kritik in ostrih jezikov, saj z vrtoglavimi vložki in številnimi zvezdniki ni uspel doseči ciljev.

V medijih se je začelo govoriti, da bo njegovo mesto v prihodnji sezoni prevzel Jose Mourinho, selitev v Manchester je ne nazadnje potrdil tudi sam. Toda zdaj je prišlo do preobrata, po poročanju angleških medijev pa so vzrok za to odločitev pri Unitedu vzgojeni igralci.

Vodstvo kluba je Portugalcu dalo jasno vedeti, da mora sodelovati tudi z mlajšimi kategorijami in dati priložnost mlajšim in doma vzgojenim nogometašem. Temu pa kontroverzni strateg ni naklonjen.

United namreč ne odstopa od zahtev, da morajo biti v ekipi tudi domači nogometaši, zanimiv pa je podatek, da je bil na vsaki tekmi od leta 1937 v ekipi vsaj eden od doma vzgojnih nogometašev.

PO VAN GAALU GIGGS?
Ravno vključevanje mlajših domačih nogometašev je bil eden od pogojev, da je to mesto trenerja Uniteda leta 2014 zasedel Louis van Gaal. "Z vodstvom kluba smo se dvakrat pogovarjali. Razložili so mi vizijo kluba in mi pojasnili, zakaj si me želijo. Eden od pogojev je bil, da moram ponuditi priložnost tudi mladim igralcem."

Angleški mediji še dodajajo, da se United zdaj nagiba k možnosti, da bi van Gaal svojo pogodbo oddelal do konca, ta mu poteče po koncu prihodnje sezone, nato pa naj bi njegov položaj zasedel aktualni pomočnik in legendarni nogometaš rdečih vragov Ryan Giggs.