© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.03.2016 10:52:02

Viler: Proti tako slabi Olimpiji še nismo igrali

Drago Wernig - TAKA

Mitja Viler je bil po obračunu z Olimpijo zelo razočaran. Predvsem zato, ker, kot pravi sam, Olimpija tako slaba kot včeraj, v letošnji sezoni še ni bila.

Levi bočni branilec Maribora je bil na druženju z novinarji precej slabe volje. V njegovem pogledu se je videlo razočaranje, v njegovi obrazni in telesni mimiki žalost, ker vijoličastim ni uspelo premagati po Vilerjevem mnenju zelo skromne Olimpije. 

"Proti tako slabi Olimpiji v letošnji sezoni še nismo igrali. Mislim, da so bili veliko slabši kot na prvih dveh derbijih, saj so veliko izgubili z odhodom dveh najboljših igralcev, Šporarja in Hentyja," je začel 29-letni Koprčan, in nadaljeval: "Lahko smo razočarani, da nismo zmagali."

Viler je pokomentiral tudi zamenjavo trenerja: "Žal mi je, da nismo imeli še kakšnega dne več za pripravo, da bi izpilili nekatere avtomatizme. V času, ko Darka ni bilo z nami, smo pozabili določene stvari in so trenutki, ko imaš občutek, kot da smo v prvem razredu osnovne šole. Zaradi tega smo vadili tudi zjutraj na dan tekme."

Kljub temu, da so imeli nogometaši na voljo manj kot teden dni, da se znova navadijo na delo z Darkom Milaničem, pa izkušeni mariborski branilec ni želel iskati alibijev. "Ne igrajo trenerji, igramo mi igralci. Pokazati moramo več, odgovornost mora biti na naših plečih, pokazati moramo 'jajca' in začeti zmagovati. Vidimo, da je slovenska liga izenačena, vsakdo lahko premaga vsakogar. A če ne bomo mi uspešni, ne bo nič," je zaključil Viler.