© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.03.2016 08:07:27

Alžirijo obnorel rojak iz Leicestra

Riyad Mahrez je hit sezone v angleški nogometni premier ligi, v kateri s svojim Leicester Cityjem vodi, njegove predstave pa so mu v Alžiriji, od koder prihaja, prinesle že skorajda status boga. Leicester je postal najbolj priljubljen klub med Alžirci, Mahrezovi dresi pa so med njegovi rojaki vroča roba.

Petindvajsetletnik, ki je v tej sezoni za Leicester dosegel 14 golov in podal še za deset golov, je resen kandidat za najboljšega nogometaša premier lige, Mahrezove odlične predstave pa so opazili tudi njegovi rojaki, ki so v nekaj mesecih postali navdušeni navijači Leicestra.

"Leicester je bil pred Mahrezom neznan klub v Alžiriji, najbolj priljubljen klub je bil Liverpool. Zdaj je drugače, Leicester podpira več kot pet milijonov Alžircev, premier ligo gleda več ljudi kot lokalno ligue 1," pravi Samir Lamari iz športnega dnevnika Liberte in dodaja, da so tekme Leicestra postale dogodek, kjer se ljudje srečujejo, za ogled svojega nacionalnega heroja in njegovih kolegov pa otroci celo izpustijo kakšno uro šole.

"Pred štirimi dnevi smo naročili njegove drese, toda niso še prišli," je za francosko tiskovno agencijo AFP slabe volje dejal eden od prodajalcev nogometnih dresov, ki pravi, da jih prodaja za 7000 dinarjev oziroma 60 evrov, kar je 40 odstotkov mesečne minimalne plače v Alžiriji. Mahrezovi rojaki pa takšne zneske radi odštejejo.