© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
26.02.2016 11:08:10

Dvomov ni več: Znan bodoči trener Chelseaja

Profimedia

Chelsea je po pisanju angleških medijev že izbral trenerja za prihodnjo sezono.

Če gre verjeti pisanju angleških in tudi nekaterih italijanskih medijev, potem dvomov o novemu trenerju Chelseaja ni več. Pred začetkom prihodnje sezone bo trenersko paličico Londončanov prevzel aktualni selektor Italije Antonio Conte.

Kot še poročajo dobro obveščeni angleški mediji, bo do podpisa pogodbe prišlo v naslednjih dneh, ob tem pa dodajajo, da bosta strani podpisali triletno pogodbo. To pomeni, da bo Conte na trenerskem stolčku Chelseaja do konca sezone 2018/19.

Italijanskemu selektorju bo po koncu evropskega prvenstva, ki bo od 10. junija do 10. julija v Franciji, potekla pogodba z italijansko nogometno zvezo, sam pa si zelo želi vrnitve v klubski nogomet. Edina zadeva, ki še ni čisto dogovorjena, je njegova plača, verjetno pa ta ne bo manjša od 7,5 milijona evrov na sezono.

Aktualni (in začasni) trener Cheseaja Guus Hiddink je pred dnevi razkril, da se bo po koncu sezone upokojil. Sicer bo pa Antonio Conte že tretje zvezdniško ime, ki bo v naslednji sezoni prevzel vodenje katerega od angleških prvoligašev. Pep Guardiola se bo preselil k Cityju, Jose Mourinho Unitedu.