© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
26.02.2016 10:40:56

Messijeva statistika: Hoja je za genije

Ponavadi statistika pove veliko, v primeru nogometaša Barcelone Lionela Messija pa se zdi vse skupaj skregano z zdravo pametjo.

Po torkovi tekmi lige prvakov med Arsenalom in Barcelono (0:2) je v središču pozornosti še zmeraj Lionel Messi. Katalonski mediji so namreč postregli z zanimivo statistiko, ki pa ne govori ravno v prid argentinskemu nogometnemu virtuozu. Ali pač?

Na zadnji tekmi lige prvakov je med svojimi soigralci na zelenici pretekel daleč najmanj, s 4457 metri je za njim zaostal le vratar ter Stegen, Messi pa jih je pretekel 8402. Več kot tri kilometre več jih je zbral Iniesta (11.490 m), med tem ko sta druga dva napadalca pretekla več kot deset kilometrov.

Kljub temu je bil Messi najboljši igralec obračuna, svojevrsten poklon pa mu je namenil katalonski športni dnevnik Sport, ki je je Argentincu namenil celotno naslovnico, naslov se je pa glasil "Hoja je za genije".

Zanimiva je tudi primerjava z Messijevem največjim tekmecem. Cristiano Ronaldo je denimo v letošnji sezoni lige prvakov pretekel 64.085 metrov, kar je v primerjavi z Messijevimi 31.625 precej več. Toda potrebno je dodati, da je Portugalec na zelenicah preživel 629, Messi pa zaradi poškodbe le 360 minut.