© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
25.02.2016 20:49:05

Znova težki trenutki za Rajčevića: Kako huda je poškodba branilca Maribora?

Drago Wernig - TAKA

Komaj je Aleksander Rajčević dobro okreval po poškodbi, že se je spet znašel na stranskem tiru.

Utegne se zgoditi, da bodo Mariborčani tudi v nadaljevanju sezone pogrešali izkušenega primorskega branilca. Aleksander Rajčević je znova začutil neprijetno bolečino v poleti poškodovanem kolenu, ob kateri menda ni izključeno, da je vnovič strgana križna vez, kar bi seveda pomenilo še eno dolgo okrevanje.

Aleksander Rajčević je bil vijoličasti osmoljenec prvega dela sezone. Zgolj tri dni po šokantnem slovesu Maribora od evropskega prizorišča je v drugem prvenstvenem krogu (25. julija) ob Kamniški Bistrici odigral svojo zadnjo jesensko tekmo, nakar je moral zaradi strgane križne vezi desnega kolena na operacijo, po kateri ga je čakala dolga in naporna rehabilitacija. Trajala je pol leta.

Ni mu bilo lahko, nikakor ne, zato je bilo zadovoljstvo toliko večje, ko se je lahko na začetku zimskih priprav znova pridružil ekipi in vadbi skupaj s soigralci. Prvič po poškodbi je zaigral 23. januarja, ko so trinajstkratni prvaki v prijateljski preizkušnji pod Kalvarijo s 3:1 premagali Zagreb, Krunoslav Jurčić mu je priložnost namenil v končnici, proti Videotonu je bil na zelenici že ves drugi polčas. Nato so se napori le še stopnjevali, na pripravah v Turčiji se je že pospešeno vračal v tekmovalno formo.

"Kaže vrhunsko podobo in se hitro vrača v pravi ritem," je ob spremljanju uvodnega dela treningov v Beleku govoril Zlatko Zahović, tudi Aleksander Rajčević zadovoljstva v preteklem obdobju ni skrival. "Vse poteka po predvidevanjih, po načrtih, ne čutim nikakršne bolečine. Morda me po kakšnem večjem naporu le malce zaboli, toda ne gre za nič hujšega. Nič takega, da ne bi mogel zdržati. Ni kaj, za zdaj mi gre zelo dobro in upam, da se bo v prihodnje le še izboljševalo," je pred odhodom v Turčijo med drugim povedal 29-letni branilec.

Tudi na osrednjem delu priprav ni imel niti najmanjših težav in na igrišču je nabral dovolj minut, da je začel resno kandidirati za vrnitev v udarno enajsterico. Tudi navijači so kakopak z veseljem spremljali njegov napredek, toda ni izključeno, da Aleksandra Rajčevića tudi v nadaljevanju sezone ne bomo videli v mariborskem dresu oziroma da Krunoslav Jurčić ne bo mogel računati na njegove usluge. Ker ga je znova doletela smola. Na torkovem popoldanskem treningu je namreč znova začutil bolečino v kolenu. Da bi bilo vse skupaj še huje, gre za koleno, ki je poleti prestalo kirurški poseg. In kot da tudi to še ne bi bilo dovolj, naj bi bila bolečina takšne vrste, kot je bila v vročem julijskem sobotnem večeru ob Kamniški Bistrici.

Včeraj popoldne je branilec, ki je do zdaj v vijoličastem dresu odigral 227 tekem in dosegel šest golov, opravil pregled z magnetno resonanco. Kaj natančno je pokazala, nam do sinoči ni uspelo izvedeti, ampak tudi črni scenarij ni izključen. O tem, kakšno dramo preživlja in kaj bi za igralca pomenilo, če bi moral še enkrat preživljati vse to, kar je v preteklih mesecih, bržčas ni treba posebej razpredati, toda v Ljudskem vrtu seveda verjamejo, da se bo zgodba vendarle razpletla drugače.

V nasprotnem primeru bodo vijoličasti kakopak doživeli nov hud udarec. Sreča v nesreči je, da so se med zimskim premorom okrepili z dvema branilcema, športni direktor Zlatko Zahović je v štajersko prestolnico privabil izkušenega Brazilca Rodriga Defendija in Denisa Šmeja, zato tudi v primeru neprijetnega epiloga hrvaškemu strokovnjaku na klopi trinajstkratnih prvakov vendarle ne bi bilo treba eksperimentirati v tolikšni meri, kot je bil prisiljen jeseni.