© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.01.2016 14:48:19

Deček z majico iz plastične vrečke ima zdaj pravi Messijev dres (video)

Iraškega fantka, čigar fotografija je ganila svet, so našli.

Prejšnji teden je svet obšla fotografija fantka, ki je oblečen v izrezano plastično vrečko, porisano v barve argentinske reprezentance z napisom Messi ter številko deset. Ganljiv prizor je hitro sprožil obsežno iskalno akcijo, da bi se našla identiteta malega fanta, za katerega se je vedelo, da prihaja iz Iraka.

V akcijo so se kmalu vključili tudi ljudje, blizu Lea Messija, ki so želeli poiskati otroka. Splet in socialna omrežja delajo čudeže in iskanje je hitro obrodilo sadove. Kurdska teve postaja Kurdistan24tv je tako že objavila prispevek, v katerem nastopa mali deček. Ime mu je Homid, prihaja pa iz iraškega mesta Dohuk.

"Rad imam Messija, je izjemen igralec," je povedal novinarju, znova oblečen v dres svojega velikega idola. Tokrat v Barcelonin in tokrat celo v pravega. Ne vemo, ali je to že rezultat iskalne akcije in so Homidu priskrbeli majico njegovega junaka ali pa je morda v dveh letih, odkar je bila posneta zdaj že slavna fotografija, kako drugače dobil njemu tako ljubo oblačilo.

Homid z materjo živi v Kurdistanu, njegov oče je član kurdskih oboroženih enot, tako imenovanih Pešmerg, in se bojuje proti ISIS-u. Povedal je tudi, zakaj je vrečko preoblikoval v dres. "Ker je Messi moj heroj," je dejal mali zvezdnik svetovnega spleta.

Čez dan pa so se pojavila ugibanja o resničnosti podatkov. Zgodbo je raziskal BBC in kot kaže prišel do pravega dečka z dresom iz plastične vrečke. Pomembno je predvsem dejstvo, da fantič prihaja iz Afganistana in ne Iraka.