© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.01.2016 11:04:07

Bo Tavares res zapustil Ljudski vrt?

Drago Wernig - TAKA

Bi se utegnilo zgoditi, da bodo Mariborčani v spomladanski del sezone vstopili brez svojega najboljšega strelca, kapetana, ikone Marcosa Tavaresa?

Kot strela z jasnega je v turških medijih udarila novica, da se tamkajšnji prvoligaš Kayserispor zelo resno zanima za nakup kapetana vijoličastih Marcosa Tavaresa.

Trenutno trinajstouvrščeno moštvo turškega prvenstva ima v letošnji sezoni obilico težav v napadu, kjer so v 19 tekmah dosegli vsega 16 zadetkov in v vodstvu kluba so se odločili, da pripeljejo novega napadalca. 
 
Kocka je padla in Turki so se bojda odločili za Tavaresa. Še več, turški mediji poročajo, da naj bi bil brazilski napadalec tik pred podpisom pogodbe. 

Če se je še pred pol sezone zdelo, da se odhod Tavaresa ne more zgoditi - ne nazadnje je tudi sam priznal, da želi do konca kariere ostati pri vijoličastih in se v klubu zaposliti tudi po nogometni upokojitvi -, pa so se je v jesenskem delu sezone stvari zelo spremenile.

Čeprav je Tavares zabil 10 prvenstvenih golov, je vse od prihoda Krunoslava Jurčića imel zmeraj manjšo vlogo v prvem moštvu, veliko tekem je začenjal na klopi za rezervne nogometaše, najboljša napadalna trojica vijoličastih pa je za hrvaškega strokovnjaka Gregor Bajde - Jean-Philippe Mendy - Agim Ibraimi

Bi se torej res lahko zgodilo, da bo legenda vijoličastega kluba zapustila Ljudski vrt?