© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
vb
vb
26.01.2016 14:02:41

Timothy Weah stopa po očetovih stopinjah

Timothy Weah, sin legendarnega liberijskega napadalca Georgea Weahe, prvega in še vedno edinega Afričana dobitnika nagrade za najboljšega igralca sveta, je pri 15. letih postal član PSG-ja, kluba za katerega je v bogati karieri igral tudi njegov oče.

Timothy Weah je bil rojen v New Yorku, kjer je preživel tudi večino svojega otroštva. Igral je tudi za tamkajšnji klub. "Igral sem za New York Red Bulls, ampak želel sem si priti v Evropo, da bi lahko hitreje napredoval. Na preizkušnji sem bil tudi pri Chealseaju, ampak Francija me je od nekdaj privlačila, še posebno PSG. Res uživam gledati igralce kot so Ibrahimović, Lucas ali David Luiz.... resnično upam, da bom nekoč zaigral za ta velik klub."

Timothy ima ameriško državljanstvo, a v svojo reprezentanco bi ga radi zvabili tudi Francozi: "Trenutno igram za ameriško reprezentanco U17 s katero se pripravljam na svetovno prvenstvo. Glede prihodnosti pa se še nisem odločil za katero državo bom igral."

weah pri psg

Nekaj besed o sinu je spregovoril tudi njegov slavni oče, svojčas igralec Monaca, PSGja, Chealsea, Milana, Manchester Cityja in Marseilleja:"Tega ne govorim zato ker je moj sin. Timothy ima vse potrebne kvalitete. Je hiter, ima instinkt napadalca in pridno posluša navodila trenerjev. Vedno mu govorim, da talent ni dovolj, da brez veliko vloženega dela ne gre."

Zdaj je na fantu, da pokaže iz kakšnega testa je...

Značke: weah psg