© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
26.12.2015 22:03:06

Van Gaal: Kriv je veter

Profimedia

Da so Louisu van Gaalu štete ure na klopi Manchestra Uniteda, je jasno. Še toliko bolj po današnjem porazu v Stoku, to je bil že četrti zapredni neuspeh rdečih vragov.

Za nogometno javnost na Otoku je bil to predvsem neuspeh nizozemskega stratega, ki tudi po novem spodrsljaju, ki naj bi bil odločilen za njegovo usodo kot trenerja Manchestra Uniteda, nima jasnega pogleda na nastali položaj.

Van Gaal je po tekmi novinarjem razlagal, kako so ob vseh teh porazih vsi pogledi usmerjeni vanj, v resnici pa bi se morali s tem soočiti igralci, ki so bolj odgovorni.

"Danes so bili pogoji za igro zelo slabi. Ne le zaradi vetra, tudi zaradi pritiska v zraku, zaradi katerega moja ekipa v prvem polčasu ni imela prave volje do igre," je Nizozemec iskal razloge za novi poraz. " Trudim se in delam vse, kar lahko. Zavedam se, da bo pritisk še večji in da moram najti rešitev vseh teh težav," je še dodal.

Skratka, van Gaal še ni obupal in še vedno pričakuje podporo vodstva kluba. Mnenje javnosti ga ne zanima.

In če se bo zgodilo to, kar javnost želi, potem bo klop Manchestra Uniteda bržčas zasedel eden od najresnejših kandidatov. Seznam ni presenetljiv, o teh imenih govorimo že dlje časa.


Kandidati in možnosti v odstotkih

Jose Mourinho - 75%
Ryan Giggs - 15%
Pep Guardiola - 6%
Diego Simeone - 2%
Gary Neville - 2%