© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.12.2015 07:45:41

Mourinho bi lahko služil kar od dveh klubov

Profimedia

Saga okoli odstavitve Joseja Mourinha še vedno buri duhove. Čeprav je bilo na začetku govora, da odškodninskega paketa noče sprejeti, pa je imel Portugalec v asu še enega rokava.

Tega je imel kar v obliki točke Chelseajevi pogodbe. Duh okoli Joseja Mourinha se kar noče in noče odstraniti. Zdaj je v igri kup denarja, ki ga bo moral kljub drugačnim napovedim, Chelsea plačati svojemu nekdanjemu trenerju.

Najprej so angleški mediji (Telegraph) sicer poročali, da se bo Mourinho odrekel milijonski odškodnini, če bi prevzel mesto trenerja na Old Traffordu. Tako Chelsea še vedno plačuje karizmatičnemu Portugalcu del okoli 14 milijonov evrov vredne letne plače.

A kot poroča Telegraph, ima Mourinho v pogodbi sklenjeno tudi klavzulo, da mora Chelsea doplačati vsakršno novo pogodbo do višine prvotnega zneska, če bi pred koncem sezone prevzel novo moštvo. 

Louis van Gaal Jose Mourinho
Reuters

Četudi pri Manchester Unitedu še vedno vajeti v svojih rokah drži Louis van Gaal, pa so si mediji na Otoku skorajda enotni, da se čaka le še en "kiks" Nizozemca, ob katerem bi Mourinho prevzel vodenje rdečih vragov.

Če bi se to zgodilo, bi imel Chelsea nove težave z izplačevanjem odškodnine nekdanjemu trenerju. V kakšni višini, pa je odvisno od nove Portugalčeve pogodbe. Zato je tudi lastnik Chelseaja Roman Abramovič tako dolgo na klopi držal neuspešnega Portugalca.  

Mourinho ni nikoli skrival želje, da bi nekoč vodil rdeče vrage, morda pa jih utegne voditi že pred derbijem z modrimi iz Londona, ki bo na sporedu 28. decembra.