© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.12.2015 09:23:44

Izgnani funkcionar Figueredo že v domovini

Reuters

Nekdanji podpredsednik krovne nogometne zveze (Fifa) Eugenio Figueredo, eden od tistih, ki so jih letos aretirali v Švici zaradi povezav v podkupovalni aferi, se je vrnil v domovino.

Urugvajca Eugenia Figuereda so na zahtevo pravosodnih organov v njegovi državi izgnali iz Švice, preiskava pa se bo v Montevideu začela takoj.

Če bodo 83-letnega Figuereda, nekoč tudi predsednika južnoameriške zveze Conmebol, spoznali za krivega podkupovanja in pranja denarja, mu grozi do 15 let zapora. Figueredo seje strinjal z izgonom v Urugvaj, bori pa se proti izgonu v ZDA, kjer proti njemu prav tako vodijo preiskavo zaradi finalnih nepravilnosti.

Figueredo je bil eden od maja v Zürichu aretiranih funkcionarjev Fife. Ta poteza je bila prva v valu, ki je močno zamajal krovno nogometno organizacijo, za zdaj pa se je končal s prepovedjo delovanja njenemu predsedniku Seppu Blatterju in predsedniku evropske zveze (Uefa) Michelu Platiniju, obema je pred dnevi etična komisija Fife prepovedala delovanje v nogometu za osem let.